בהמשך לחלקים הקודמים של מאמר זה, נמשיך במדריך למתחילים לוובמסטר טולז, הכלי שעוזר לכם מאוד בתהליך הקידום בגוגל. נמשיך עם תצורת האתר:
שינוי כתובת– אם אתם מעוניינים לשנות את כתובת האתר שלכם, עליכם להודיע לגוגל אחרת התנועה באתרכם תרד משמעותית. אתם יכולים להודיע להם בעזרת ארבעה צעדים פשוטים:
1. וודאו שאתרכם גמור ושכל התוכן בו ניתן לצפייה על ידי גולשים.
2. כוונו מחדש את התנועה הישנה מהאתר הקודם שלכם.
3. הוסיפו את האתר החדש שלכם לוובמסטר טולז.
4. תאמרו לגוגל את הדומיין החדש שלכם- בעמוד "change of address" אתם יכולים לבחור את השם דומיין החדש לאתרכם.
הגדרות– אם קהל היעד שלכם הוא אנשים ממדינה ספציפית, אז אתם יכולים לבחור את האופציה הזו בוובמסטר טולז. בנוסף לכך, אתם יכולים לבחור את השם דומיין המועדף עליכם. עליכם רק לבחור את הוריאציה בה אתם מעדיפים את הדומיין (עם WWW או בלי). הסיבה לבחירת אחד, היא שאנשים יכולים להקליד את שתי הוריציות של הדומיין ועל ידי בחירת אחד גוגל מכוון את שתי הוריאציות לאותו אתר. ההגדרה האחרונה והחשובה שעליכם לדאוג לגביה היא קצב המיפוי של אתרכם על ידי הרובוטים של גוגל. אם אתם מרגישים שקצב המיפוי נמוך מידי, עליכם לומר זאת לגוגל.
אתרכם ברשת
האם אי פעם תהיתם כיצד גוגל מסתכל על אתרכם? אחרי הכל, זהו מנוע חיפוש ולא בן אדם.. אז כמובן שהוא לא יוכל להסתכל על אתרכם באותה צורה שאתם מסתכלים עליו. אבל למזלכם, על ידי שימוש בוובמסטר טולז תוכלו לראות כיצד גוגל רואה את אתרכם, שכן תוכלו לראות את בדיוק את תהליך המיפוי של הרובוטים של גוגל וכמובן כיצד הם מתחשבים בנתונים וקובעים את דירוג האתר בתוצאות החיפוש האורגניות.
המשיכו לחלק ד' של מאמר זה.