מה הכוונה בקוד תקין?
הדבר הבא הוא דבר שרבים מזלזלים בו או לא מודעים אליו אך הוא חשוב מאוד לבניית אתרים מהרבה בחינות. אז למי שבונה אתרים או אפילו רק חושב על להתחיל לרכוש את המקצוע ולא יודע על מה אני מדבר כדאי לגשת דחוף לאתר שבו מתפרסמים כל הסטנדרטים לכתיבה באינטרנט: http://www.w3.org/
תכלס לא באמת צריך לקרוא הכל, מספיק לעבור על הtoturial באתר http://w3schools.com.
אוקיי אז יש תקן, למה לי להשתמש בו?
דבר ראשון והכי חשוב – תאימות.
התקן נועד בשביל שכל הדפדפנים ידעו למה הכוונה של כל בונה אתרים וידעו להציג את כל האתרים כראוי, בצורה זהה. אם אתם רוצים, ואתם רוצים, שכל מי שמגיע לאתר שלכם יחווה אותו בצורה זהה, בצורה הטובה ביותר, אתם צריכים לכתוב את האתר שלכם לפי תקן הW3C.
למה אני צריך לתמוך בכל הדפדפנים?
כי בניגוד לפעם ש70% מהגולשים השתמשו באינטרנט אקספלורר 20% בפייר-פוקס ו10% בכל השאר, כשהיה אפשר לתמוך בעיקר באינטרנט אקספלורר, היום – הפילוח מחולק יותר יש סקרים שמראים ששלושת הדפדפנים הגדולים ביותר (כרום, פייר-פוקס ואינטרט אקספלורר) בין ה20%-30%, יש את סאפארי עם מעל 10% והשאר מתחלק.
אז אם תתמוך רק בדפדפן אחד, או אפילו שתיים (מה שפעם היה דיי מספיק) אתה מפסיד לפחות 50% המקהל!
אני לא כותב לפי שום תקן ואחרי עבודה על התאמה האתר שלי נראה מצויין על כל הדפדפנים
יכול מאוד להיות, אבל דבר ראשון חבל על כל העבודה אם תכתוב קוד תקין מההתחלה האתר שלך יתמוך בכל הדפדפנים.
בנוסף קוד שהוא לא תקין לפי הW3C עלול להפסיק להיות טוב בדפדפנים חדשים יותר או עדכונים של הדפדפנים הישנים, אם אתה w3c valid – בד"כ אין חוכמות והכל עובד חלק.
בהקשר של קידום בגוגל או SEO יש וויכוחים רבים לגבי חשיבות העניין, יש כאלה שאומרים שזה לא משנה כמעט בכלל ויש כאלה שחושבים שזה קריטי, אני מהמאמינים כי זה חשוב ממש כמו כל אחד מ500 הפרמטרים של גוגל, וכשאנחנו רוצים להתחרות אנחנו רוצים לקבל כמה שיותר נקודות בכמה שיותר פרמטרים.
זה לא שלא אפשרי להיות ראשון בגוגל עם טעויות תקן, זה פשוט הרבה יותר קשה.
דבר אחרון הוא שזה שהאתר שלך נראה מצויין על כל הדפדפנים היום לא אומר שהוא לא יראה רע מחר, אם אתה כותב קוד תקני אתה מבטיח לעצמך אתר תקין לאורך זמן או לפחות אתר שיהיה קל לתחזק אותו לאורך זמן.
שכנעת אותי אני רוצה קוד תקין אבל איך אני יודע מה לא תקין באתר שלי?
כלי חשוב אחד הוא הvalidator של W3C שימו בשדה שם את כתובת האתר שלכם ותצפו בשגיאות, אחרי שתתקנו את כולן (או אם במקרה אין לכם תקבלו לינק לתמונה קטנה שמאשרת שהקוד באתר שלכם תקין (ממש כמו בתחתית הדף הזה)
מומלץ לוודא שגם דפי הCSS והXML שללכם תקינים ע"י הדבקת קישור אליהם באותו השדה של קודם.
המון בהצלחה
וקדימה לכו תתקנו את הקוד שלכם או תכתבו קוד חדש ותקין.