בהמשך לחלק א' של מאמר זה, נמשיך להסביר איך להשתמש בוובמסטר טולז על מנת לשפר את תהליך הקידום בגוגל של אתרכם.
תצורת האתר
כמו כל הדברים האחרים בחיים, גוגל אינו מושלם. אז שינוי ומעקב אחר תצורת האתר יכולה לעזור להם לעשות עבודה טובה יותר בדירוג האתר שלכם. כאשר אתם עושים זאת, ישנם מספר דברים שאתם צריכים לדעת:
מפת האתר– כפי שציינו במאמרינו הקודמים, הכנסת מפת אתר לאתרכם תעזור לגוגל להחליט אילו דפים יש לכם באתרכם והם יוכלו למפותם. אם אינכם מכניסים מפת אתר הם עלולים לא למפות את כל הדפים באתר, מה שאומר שאתם לא תקבלו תנועה כפי שהייתם אמורים לקבל. על מפות האתר להיות מוכנסות בפורמט XML והם יכולות להכיל יותר מ50 אלף כתובות URL, או יכולים להיות גדולים מ10 מגה בייט. אם אתם עוברים את אחת מההגבלות הנ"ל, עליכם לחלק את מפת האתר שלכם למספר קבצים ואז להכניסם לאתרכם. ברגע שהעלתם את מפת האתר לאתרכם, גוגל יאמר לכם כמה מתוך העמודים באתרכם מופו. אל דאגה, זה דיי נפוץ שגוגל לא ממפים את כל הדפים באתרים, אבל המטרה שלכם עדיין צריכה להיות מיפוי כמה שיותר דפים על ידי גוגל. בדרך כלל, אם אינכם ממופים על ידי גוגל זה בגלל שתוכן האתר מועתק, המטה תאור והמטה תאג הם גנריים ואין לכם מספיק לינקים נכנסים לאתרכם.
גישה לרובוטים (עכבישים) של גוגל– יהיו כמה דפים באתרכם שאתם פשוט לא תרצו שגוגל ימפה אותם. אלה יכולים להיות דפי כניסה פרטיים, RSS פידס או מידע חשוב ופרטים שאינכם רוצים שאנשים יראו אותו. על ידי יצירת קובץ robots.txt אתם יכולים לחסום לא רק את גוגל, אבל כל מנוע חיפוש שאינכם מעוניינים שתהיה לו גישה לעמודים מסוימים. אבל, למקומות מאוד פרטיים וחשובים שאתרכם עליכם לשקול להגן עליהם עם סיסמא או אופן אבטחה אחר. אם בכל מקרה גוגל מיפה עמוד מסויים שלא רציתם שימפה, אתם יכולים לבקש שיסיר אותו מהמסד נתונים שלו.
עברו לחלק ג' של מאמר זה.